Vad kostar det att lägga nytt tak?

Den som går i tankarna att lägga ett nytt tak eller göra en omläggning av befintligt tak, har säkert redan insett att det kostar en hel del. Viktigt är dock att komma ihåg att det på samma gång höjer värdet av en fastighet eller en byggnad om taket är nytt och fräscht. Anlitar du en takläggningsfirma måste du även räkna in priset på materialet som ska användas och lägga till själva arbetskostnaden. Vill du hitta en bra takomläggning stockholm så får du hela uträkningen på en gång och slipper få överraskningar.

Kostnad för material

Det finns olika sätt att ta fram snittpriser för kostnaden vid takomläggning. Genom att använda takomläggning stockholm kan du få värdefulla tips om hur du kan göra relevanta beräkningar för din takomläggning. Det är värt att beräkna in eventuella ROT-avdrag, det kan göra en stor skillnad. Nedan finns några riktlinjer eller ungefärliga kostnader för några av de vanliga taken och vad du kan sikta in dig på. Det är frågan om enbart kostnad för material. Ironiskt nog kan det vara bra att sätta ett ”tak” för hur mycket ditt tak får kosta!

Kostnad för takomläggning

[b]Betongtak[/b]:900 – 1 600 kr/ kvadratmeter

[b]Plåttak[/b]:800 – 1 500 kr/ kvadratmeter

[b]Tegeltak[/b]:1000 – 1 800 kr/ kvadratmeter

Kan man byta tak själv?

Har du rätt behörighet är det ett projekt du kan ge dig in på själv om du vill. Om försäkringen ska gälla bör en takfirma vara inkopplad, och du kan även gå miste om ev. ROT-avdrag om du gör det själv. Taket är något av det viktigaste på en byggnad, för fungerar inte den spärren mot regn och rusk så kan allting därunder riskera att helt förstöras. Takarbete är även ett riskabelt arbete och bör göras av personer med god vana och kunskap om säkerhet.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *