Sätt rätt skor på rätt sätt på rätt fot

Vi är olika, vi människor. På alla sätt, trots att vi i grunden har samma behov. Detta med skor är ett kapitel för sig och vi kan förstås diskutera om de ens är nödvändiga. Det tänker vi ändå inte göra här och nu. Vi konstaterar helt kallt att ja, det är de. Människor behöver skor. Som skydd mot ondsinta markförhållanden och som skydd mot elakt kallt klimat. 

Vi behöver dessutom skor för att det är snyggt och för att bespara vår omedelbara omgivning åsynen och doften av våra omaskerade fötter. Har vi kommit över tvåårsåldern är fötterna utomordentligt användbara, livet ut. Däremot är åsynen av dem sällan till glädje för allmänheten. 

Ett växlande klimat kräver mer

För människor som lever i ett klimat där fyra tydliga årstider finns räcker det inte heller med ett par skor. Om någon betvivlar detta påstående går det bra att testa sanningshalten. Ta sommarens gummistövlar och ta en promenad i ishalkan. Ta pälsstövlarna till sommarstranden i värmen. Hoppa i sandalerna inför julshoppingen.

Många väljer också att ha skor till fest och skor till inomhusbruk. En förnuftig åtgärd med tanke på det mindre eleganta utseende som skulle kunna åstadkommas genom att välja de ovan nämnda pälsstövlarna när du går på ditt vanliga höstevent på Nobelfesten. Fast du skulle säkert få uppmärksamhet om det är det du eftersträvar.

Skor ska både passa och passa

Rätt skor till rätt tillfälle är alltså lämpligt och praktiskt kan vi konstatera. Svarta skor med skosnören fungerar för män i väldigt många sammanhang. För promenaden eller lekparken med ungarna något mer robust. Flipflops på stranden blir fint förstås – det är också skor.

Damer har mer utrymme för variation om man ska vara formell. Det går fint med alla regnbågens färger för att matcha klädseln med färgen på skorna. Pumps och sandaler för innebruk och sommartid. Sköna stövlar är skor för vinter och höst.

Den röda tråden är att skorna måste vara sköna att använda. Det gäller alla, från de som nyss lärt sig använda fötterna till de som är på väg att pensionera desamma. Skor är nödvändigt och roligt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *