Är det dags för fasadtvättstockholm?

Om din fasad ser smutsig och tråkig ut kan det vara dags för fasadtvättstockholm. Att tvätta fasaden då och då kan fräscha upp fasaden och ge den ett trevligt intryck. Framförallt i stora städer, som Stockholm, är det mycket avgaser och smuts som cirkulerar i luften. Efter ett antal år blir det ganska stora mängder smuts från luften som fastnat på fasaden. Nederbörd kan ibland skölja ner smuts från fasaden men en del fastnar. Fasaden brukar sällan vara helt slät och med struktur är det lätt att smuts fastnar i sprickor eller dylikt. Det går därför inte att undvika att fasaden blir smutsig, utan det är något alla fastighetsägare får acceptera och hantera på bästa möjliga sätt. Genom att regelbundet investera i en fasadtvättstockholm kan fasaden fräschas upp och bli som ny igen.

Syftet med fasadtvättstockholm

Syftet med att utföra en marknadsförd fasadtvättstockholm är att tvätta fasaden för att skapa en ren och fin yta. Ofta syns det inte hur smutsig en fasad är förrän man väl börjar tvätta den. Det bildas lätt avlagringar på väggarna som missfärgar fasaden, vilket kan skapa en ”falsk” färg på fasaden. Detta kan lätt misstas för en ren fasad och därmed är det många som inte ser hur smutsig deras fasad faktiskt är. Faktum är att det finns fler anledningar till att genomföra en fasadtvättstockholm än av estetiska skäl. En fasadtvätt förlänger även livslängden på ytskiktet på din fasad genom att alger, mossa, föroreningar och annan smuts tvättas bort.

Olika metoder

Det finns olika metoder som kan användas vid en fasadtvättstockholm. Olika fasader kräver nämligen olika typer av metoder. För en stenfasad används ofta hetvattentryck med en reverserande dysa. För en putsad fasad används ofta kemikalier som efterföljs av en hetvattenspolning. Träfasader rengörs ofta helt utan kemikalier med ultrarent vatten och borstar gjorda av polyester eller polypropen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *